Събота, 27 Ноември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.10.2021  » Грешки при приготвенето на сьомга


  Сьомгата е вкусна розова мазна риба, която е невероятно гъвкава. Вкусът на сьомгата е уникален и невероятен. Тази риба е супер здравословна храна, тъй като е с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които увеличават ситостта, намаляват възпаленията и поддържат сърцето и мозъка здрави.

  Опитните кулинари посочват тези често срещани грешки, които допускаме, когато приготвяме вкусно ястие със сьомга:

  Отстраняване на кожата

  Има основателни причини сьомгата да се продава с кожа - тя помага дори при готвене, предотвратява разпадането на рибата и добавя много аромат.

  Готвене на филета с кожата нагоре

  Филетата от сьомга се приготвят най-добре, като се започне с кожата надолу. Това предотвратява прекаленото покафеняване на месото, което може да го направи сухо и доста непривлекателно за гледане в чинията. При пържене или печене на скара, гответе филетата от сьомга с кожата надолу за 5-7 минути, обърнете и гответе още 2-3 минути.

  Преварявате я

  Оставянето на сьомгата на огъня твърде дълго я направи преварена и отнема от апетитния ѝ вкус. Прекомерното готвене ще направи рибата суха, с прекалено рибен вкус и с неприятен сок, който изтича.

  Купувате грешната сьомга

  Грешната сьомга може да доведе до миризлива кухня и лош вкус, затова се уверете, че избирате най-високо качество. Най -добрият ви вариант е да изберете органична, отговорно отгледана риба - която може да бъде прясна или замразена, филе или пържола или от корема на рибата. Ако използвате замразена сьомга, заради удобство или наличност, не я размразявайте. Изплакнете замразеното филе под студена вода, отстранете всички ледени кристали, подсушете го и гответе както обикновено. Друг вариант е да го приготвите панирано, тъй като панирането му помага да запази повече влага.

  Не премахвате костите

  Замразените филета от сьомга, продавани на рибния пазар, често се обезкостяват, но понякога не са. Винаги е добра идея да проверите това преди готвене. А що се отнася до пържолата от сьомга, винаги ще трябва да я обезкостите у дома. Тънките кости се намират в страничните линии на филетата от сьомга. Отстранете ги с пинсета или с върха на остър нож.

  Избирате грешен тиган

  Рибената кожа е лепкава, но решаващ елемент за аромата. Така че, важно е да изберете тиган, който ще позволи на кожата да се прехвърли в чинията ви, вместо да залепне на тигана – незалепващото покритие ще ви служи най-добре тук. То ще улесни готвенето, обръщането и поддържането на текстурата на рибата.

  Остатъци от микровълновата печка

  Затопляли ли сте някога сьомга в микровълновата печка? Ако е така, тогава знаете защо трябва да избягвате това. Вместо това се насладете на остатъците от сьомга студени върху салата или сандвичи. Тя все още ще има страхотен вкус, тъй като сьомгата може да бъде еднакво вкусна, когато е охладена.

  АРЕНА
  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    26.11.2021 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  26 ноември - 12 декември

  всички интервюта  »