Неделя, 24 Октомври 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  13.10.2021  » 3 грешки, които правят месото жилаво и сухо


  Месоядците много държат на това стекът или пържолата им да бъдат приготвени идеално, така че с удоволствие да похапват от тях. За жалост не всяка домакиня е успяла да усвои тънкостите и спецификите при готвенето на месо, без значение от вида му. Както и сами знаете този продукт не е лесен за обработка и ако искаме да остане сочен отвътре и със златиста коричка отвън, то не бива да допускаме няколко основни грешки, пише actualno.com

  Кои всъщност са те, ще ви разкажем в днешната статия. Затаете дъх и се пригответе да чуете истински полезна информация, свързана с приготвянето на месото.

  Кои грешки никога не бива да допускаме, докато готвим месо?

  1. Готвим охладено месо, което не е на стайна температура.

  Това много малко кулинари го знаят. В повечето случаи, когато сме решили да готвим месо, бързаме да го извадим от хладилника и да го метнем в тавата. Това е първото, което трябва незабавно да коригираме, ако искаме наистина добър краен резултат.

  2. Не подсушаваме повърхността на месото.

  Поредната грешка, която да изкорените, ако искате много скоро да имате удоволствието да поднасяте на трапезата си наистина вкусно месо, което да възхити цялото ви семейство. В бързината дори не се замисляме, че едно толкова маловажно на пръв поглед действие, би могло да ни изиграе лоша шега и да рефлектира върху крайния вкус на пържолата.

  3. Избираме да ползваме само олио или само масло.

  Третата грешка, която любителите готвачи допускат. Когато решите да готвите месо, най-напред е добре да го запечатате. Винаги започвайте с олио и постепенно добавяйте малко масълце към тигана. Маслото придава неустоим вкус на пържолите, докато олиото може да издържи на високи температури и няма да загори.

  Изкоренете тези 3 грешки и сме сигурни, че вашата местна вечеря ще е много по-вкусна, сочна и с апетитен вид!

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »