Четвъртък, 22 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.03.2021  » 7 причини да пиете червено вино вечер


  Червеното вино е предпочитано за студените зимни вечери, както и за романтичните срещи, макар и сега социалните ни контакти да са ограничени заради пандемията.

  Всеизвестно е, че червеното вино има множество ползи за нашето здраве, а сега, когато стоим повече време вкъщи, то може да е идеално допълнение към вечерята.

  Вижте защо да го консумирате.

  1. Добро е за сърцето

  То е пълно с флаваноиди – антиоксиданти, които намаляват риска от развитие на сърдечни болести. Това е така, защото те снижават нивата на лошия холестерол и стимулират произвеждането на добър холестерол. Чрез червеното вино се грижите за сърцето.

  2. Понижава кръвната захар

  Същото проучване установява, че хората с диабет тип 2, които пият по чаша вино на вечеря (независимо дали е червено или бяло), имат много по-ниски нива на глюкоза, в сравнение с тези, които пият вода или други течности, докато вечерят. Това не е първото проучване, което открива, че виното има добър ефект върху кръвната захар.

  3. Намалява риска от депресия

  Редовното консумиране на твърд алкохол е свързано с развитие на психически и физически проблеми. Но пиенето на умерено количество червено вино вечер има обратния ефект. Проучване сред 5 500 възрастни показва, че за тези от тях, които са пили между 2 и 7 чаши червено вино на седмица, е било по-малко вероятно да страдат от депресия, в сравнение с тези, които пиели по-малко количество или по-голямо.

  4. Грижи се за стомаха

  Изследване показва, че пиенето на червено вино повишава нивата на добрите бактерии, което помага за по-доброто храносмилане, регулира имунната функция и произвежда витамин К. Полифенолите в червеното вино се грижат за стомаха.

  5. Помага за отслабване

  Една съставка в това вино – пицеатанолът, има ефект върху мазнините в организма. Пицеатанолът блокира процеса, който позволява създаването на мастни клетки. Това ни помага да сме във форма.

  6. Подобрява паметта

  Полифенолите, които освен в червеното вино, се съдържат в чайовете, ядките, горските плодове и какаото, забавят нарушаването на когнитивните функции и развитието на деменция. Виното има добър ефект върху част от мозъка, която е свързана с паметта, ученето и настроението.

  7. Държи далеч настинките

  Испанско проучване сред 5000 души установява, че консумирането на вино намалява риска от настинка с цели 40%.

  fakti.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »