Четвъртък, 5 Август 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  28.01.2020  » Колко често да тренираме за коремни мускули?


  Коремните мускули са като всяка една мускулна група. Те биват натоварвани всекидневно при почти всяко едно движение което правим, освен това тренирайки всяка част на тялото, ние оказваме голямо натоварване и върху тях.

  Различни са мненията на експертите по отношение на това кой е оптималният вариант за броя на тренировките. На първо място при всеки резултатите биха били много индивидуални, дори и при еднакви програми.

  Друг важен момент е да се уточни желанието на всеки, който тренира за мускулатурата на корема. Някои искат плосък корем, а други държат на по-ясно изразена преса и видими плочки.

  Много са на мнението, че не е необходимо да тренираме коремната мускулатура, защото тя се натоварва достатъчно при изпълнение на базовите многоставни упражнения като клекове или мъртва тяга. Ако попадаме в първата група, на желаещите единствено плосък корем - този вариант е достатъчен.

  Но ако спадате към втората посочена група е подходящо тренировките за корем да бъдат 2 пъти седмично, като при по-голям брой е възможен и обратен на желания ефект.

  По отношение на тренировъчния колан при изпълнение на клекове и тяга, въпреки че пак ангажирате корема, бързо ще откриете, че пресата Ви ще е много по-слаба в сравнение с някой, който не използва колан. Препоръката на специалистите в областта е да тренираме без колан при сериите с по-леки тежести и да включваме колана единствено в сериите с по-сериозни тежести.

  Най-важният фактор за изграждането на атрактивни коремни „плочки” е намаляването на телесните мазнини в тази област. Като намаляването на мазнините не се постига чрез безкрайни упражнения за корем. Подходящи са силовите упражнения като клекове, изтласкване от лег, набиране, мъртва тяга, както и анаеробни интервални кардиотренировки.

  Анаеробните интервални тренировки насърчават разхода на енергия дълго след излизане от фитнес залата. Аеробните упражнения са важни за хора със значителни телесни мазнини за изчистване (над 15-20 %).

  Тренировката за корем трябва да бъде кратка – 2 до 3 упражнения максимум, малко серии и висока интензивност. Могат да се използват и тежести.

  Ако не разполагате с достатъчно време за тренировка на коремните мускули, отделно от основната си тренировка за останалите мускулни групи на тялото, можете да правите упражненията за корем вместо почивка.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »