Събота, 15 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  09.12.2019  » Ако либидото страда – пробвайте сминдух


  Научен екип изследвал действието на съставка в кърито твърди, че жените могат да подобрят либидото си, използвайки подправката, известна у нас като сминдух. Сминдухът е една от съставките на пикантното къри, но тя е позната на българина далеч преди кърито да навлезе в кухнята ни.

  В проучването им били включени 29 дами, които трябвало да взимат в продължение на два месеца хранителна добавка, съдържаща основно екстракт от сминдух, в продължение на два месеца.

  В последствие изследователи отчели, че в либидото на дамите имало съществени подобрения. Те се радвали на по-висока степен възбудимост, по-често достигане на организъм и усещане за удовлетвореност от интимните моменти и не на последно място, споделяли за подобряването на естествената лубрикация по време на секс.

  Според учените това се дължи на подобряващия циркулацията на кръвта ефект на билката, което допринася за доброто кръвоснабдяване на гениталиите. Сминдухът също така повлиял положително стойностите на тестостерон, което е и гарант за добра сексуалност.

  Не е тайна, че при жените секса и удовлетворението от него носи "домино ефект". Дамите в последствие споделили, че това ги карало да изпитват по-голямо и по-често от преди желание за най-интимни моменти. Предвид възрастта им – между 45 и 65 години, в която обичайно се изпитват негативите от менопаузата, резултатите определено могат да се сметнат за радващи.

  Естествено синтезът на женските полови хормони намалява в годините непосредствено преди и по време на самата менопауза, което се отразява осезаемо на либидото и способността при половия контакт да се постига необходимото вагинално овлажняване. Наличието на вагинална сухота сама по себе си може да задържа проявата на желание за секс у жената, което неминуемо поставя известна дистанция и охлаждане на отношения между двамата партньори.

  Оценката на либидото и сексуалната активност изследователите измерели на база специално разработения за целта въпросник Female Sexual Function Index (FSFI) със скала от 0 до 36. 

  Смята се, че при жените с FSFI около 26 е наличен риск за сексуална дисфункция.

  За два месеца прием на добавката стойността на индекса за групата се качил от 20,92 на 25,08, което реално означава възвръщане на отпаднала функция.

  Екипът на д-р Сантяго Паласиос вече е предприел изследването с по-голяма група жени за по-продължителен период от време.

  Освен екстракт от сминдух, въпросната добавка съдържа още селен, витамин от В групата и екстракт от гинко билоба.

  Изследването е на Испанския институт за женско здраве „Паласиос“ в Испания и е представено в медицинския журнал BMC Women's Health.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »