Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.11.2019  » Защо стресът в малки количества е полезен?


  Знаете ли, че приливът на адреналин може да накара мозъкът да се отпусне? Ако например скачате с бънджи или летите с парапланер, благодарение на адреналина се съсредоточавате само върху настоящето. Ако възприемете същото отношение по време на работа, хвърляйки се в потенциално "екстремни" ситуации, това ще ви държи нащрек и ще създаде по-интересна работна атмосфера.

  Може да опитате да живеете живот с минимум ниво на стрес, ако знаете какво предстои във всеки един момент и планирате старателно ежедневието си. Но отрицателните въздействия на такъв тип живот са доста, защото в един момент ще се окажете в застой, докато всички около вас продължават напред.

  Във все по-бързо развиващия се свят хората, които скачат в неизвестното и са готови да поемат рискове, са тези, които ще получат от най-големите награди. Може би сте забелязали, че когато сте леко изнервени преди важно събитие, среща или конференция, се представяте по-добре от очакваното?

  През 1908 г. психолозите Робърт М. Йеркес и Джон Д. Додсън обясняват, че максималната ефективност се появява, когато нивата на стрес са малко по-високи от обичайните. Това се нарича „оптимален стрес“ и се намира само на няколко крачки извън нашата зона на комфорт. Всъщност, напрежението, което изпитваме, когато се озовем на прага на непознатото, може да ни тласне към постигане на цели, за които не сме смятали, че можем да постигнем.

  Ако ядете един и същ обяд всеки ден, прибирате се по един и същи маршрут, излизате с приятели в точно определени дни, може да ви е необходим малък тласък. Започнете с малки крачки.Опитайте да кажете „да“ на три неща, на които обикновено казвате „не“, а след това да кажете „не“ на три неща, на които обикновено казвате „да“. Пренаредете бюрото си, опитайте нова кухня в обедната почивка, излезте с колеги в сряда вечер.

  expert.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »