Понеделник, 3 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.10.2019  » Без промени в Имало едно време в Холивуд за Китай


  Американският режисьор и сценарист Куентин Тарантино няма намерение да преправя филма си "Имало едно време... в Холивуд", за да угоди на китайските цензори. Източник на "Холивуд рипортър" казва, че авторът не смята да отстъпва от позицията си, след като регулаторите в Китай изтеглиха филма от графика на кината седмица преди премиерата му.

  Информация, че прожекциите на филма се отлагат за неизвестен период от време, се появи в петък, а студиото "Сони пикчърс ентъртеймънт" нямаше официално обяснение защо и отказа да коментира.

  Има предположения, че решението да отложи тръгването на филма се дължи на начина, по който Тарантино изобразява покойната звезда Брус Лий, който е с китайски произход.

  Преди време "Холивуд рипортър" съобщи, че според източници, близки до базираната в Пекин фирма "Бона филм груп", която е един от инвеститорите на лентата, дъщерята на Брус Лий - Шанън, е отправила директна молба към Китайската национална филмова администрация да изиска промени в начина, по който е изобразен баща й във филма. Приятели и членове на семейството на холивудската екшън звезда са критикували представянето на Лий, твърдейки, че то не отговаря на действителността и е по-скоро карикатурно.

  Тарантино обаче е известен с това, че не обича каквото и да е вмешателство във филмите му и има права върху финалния монтаж, включени в договора му. Засега той не смята да преправя "Имало едно време в Холивуд", особено след като от Китай не дават никакво обяснение кое е проблемно в него.

  Изданието пише, че според друг техен източник е възможно в Китай да имат задръжки заради насилието във филма, което е доста на моменти, но в същото време е много по-малко от типичен за Тарантино филм. Още повече, след като властите първоначално го одобриха за разпространение там.

  "Имало едно време в Холивуд" щеше да отбележи първото редовно издание на Тарантино в Китай и да успее да се възползва от огромния боксофис потенциал на страната, който е така привлекателен за холивудските студиа и често ги кара да преправят и променят филмите си, само и само да могат да стигнат до огромния брой публика там. Досега филмът има приходи от 366 млн. долара и вероятно щеше да прескочи 400 млн. долара след тръгването си в голямата азиатска страна.

  През последните месеци Китай има все по-голямо влияние върху американския развлекателен сектор. Много от холивудските студиа направиха нови монтажи на филмите си, за да бъдат пуснати в Китай. Сред тях е и награденият с "Оскар" "Бохемска рапсодия", от който бяха премахнати всякакви кадри и реплики, които споменават сексуалната ориентация на главния герой, певеца Фреди Меркюри.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »