Вторник, 22 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.10.2019  » Завръщането на Шекспир към реалния свят

  След броени дни започва петото издание на кино-литературния фестивал CineLibri 2019, което ще представи на голям екран цели 50 заглавия между 5 и 20 октомври.

  2019 е година, в която фестивалът ще отбележи 50 години от кацането на Луната и 500 годни от смъртта на ренесансовия гений Леонардо да Винчи, 250 години от раждането на германския натуралист и пътешественик Александър фон Хумболт и 120 години от раждането на Хорхе Луис Борхес.

  Част от програмата ще бъде филмът "Всичко е истина" с режисьор Кенет Брана, който представя отблизо последните дни на един от най-великите драматурзи - Уилям Шекспир. Публиката ще успее да се докосне до темперамента и емоционалната душевност на автора на „Хамлет", „Ромео и Жулиета", „Укротяване на опърничавата", „Отело", „Макбет" и др.

  Лентата ни връща обратно към далечната 1613 г. във Великобритания. Настава истинско бедствие, когато Шекспировият тeaтър "Globe" изгаря до основи. Съкрушен от ужасната случка, Шекспир се връща в Стратфорд. Там се сблъсква със семейството си, което винаги е пренебрегвал, и с призраците на мрачното си минало. Впуска се в опити да заздрави разпадналата се връзка със съпругата и дъщерите си, но да си роднина с брилянтен драматург като него, не е лесно. Гениалността му върви ръка за ръка с твърдоглавия му характер и някои недостатъци.

  Шекспир е длъжен да се изправи лице в лице с всичките си грешки като родител, а те изобщо не са малко... Бродейки по пътя на миналото, той започва да разнищва семейните лъжи, но дали ще успее да разкрие цялата истина?

  Авторът цял живот е живял в хармония с творбите и образите си. Филмът "Всичко е истина" разказва „последната" история на Шекспир, тази на собствения му живот. Творецът, създал велики произведения и обичан от целия свят, е третиран като гост у дома си.

  Шекспир преживява творческа криза и се сблъсква с липсата на вдъхновение. Брана показва този период и как протичат взаимоотношенията му със заобикалящите го по един непредсказуем начин. С репликата „Когато си честен със себе си, всичко, за което пишеш, се превръща в истина." Шекспир разкрива една от тайните на писането, които всеки един бъдещ творец трябва да помни.

  Драматургът винаги е впечатлявал публиката със способността си да проникне в най-дълбоките кътчета на човешкото съзнание. Благодарение на пиесите му зрителите преоткриват душата, менталността и емоционалността на човека по един незабравим начин.

  stand.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »