Понеделник, 28 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели
     28.09.2020 - Човек на име Уве с безплатна прожекция в Русе
  Част от турнето на мрежите на ЕК

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.10.2019  » Вместо сладкиши и бонбони давайте тези храни на детето


  Децата и бонбоните имат неразрушима връзка помежду си. Има ли дете, което да не обича сладкиши и бонбони. Отделен е въпросът до колко те са полезни за тях. Като родители можем да отсрочим максимално във времето срещите със сладките изкушения. Не е необходимо на двегодишното дете да предлагаме шоколадче, за чието съществуване то дори не предполага. На по-късна възраст то само ще научи за сладкишите и ще ги търси.

  Ето няколко здравословни алтернативи, с които можем да заменим някои от най-вредните сладки изкушения.

  Пресни, сезонни плодове. Най-важен е личният пример. Когато вкъщи винаги има пресни плодове (а не вафлички и десертчета) и мама и тати ги ядат постоянно, съвсем естествено е и малките да ги обичат. Плодовете са сладки, вкусни, а освен това са пълни с нутриенти и витамини. Покажете креативност когато поднасяте плодовете на децата си. Изрежете ги в различни формички, с което ще накарате децата да обичат плодовете.

  Кое дете не обича сладоледа? Повечето марки сладолед в магазините съдържат оцветители, ароматизатори и добавена захар, които не са подходящи за деца. Вместо това направете домашен сладолед заедно с тях. Домашният сладолед можете да приготвите от различни плодове, мляко и ограничено количество захар.

  Сушени плодове. Те са източник на основни нутриенти и са изключително полезни за здравето. Освен това те са сладки и можете да ги добавите към овесени ядки с прясно мляко и малки парченца шоколад. Това несъмнено ще е една вкусна и здравословна закуска за малките палавници.

  Ядки. Ядките са източник на много витамини и минерали и са изключително полезни за развитието на децата. Направете микс от ядки, семена, смесени с малки парченца шоколад. Шоколадът със сигурност ще мотивира децата да си хапват повече ядки. Но трябва да бъдете внимателни с количествата ядки, които предлагате на децата си. Не бива да се прекалява с тях.

  Кекс с банани и моркови. Сладкишите са изкушение за всички деца. Експериментирайте и вместо захар използвайте естествени подсладители, каквито са бананите и фурмите. Добавете и моркови и направете цветна текстура. Децата ще бъдат очаровани от новият шарен и полезен кекс.
   

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    25.09.2020 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  25 септември - 1 октомври

  всички интервюта  »