Четвъртък, 24 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.09.2019  » Храни, които не бива да се съхраняват в хладилника


  Поставянето на храните на студено ги поддържа по-свежи за по-дълго време. За съжаление обаче това не важи за всички хранителни продукти. Ето някои от храните, които не бива да се поставят в хладилника.

  1. Картофи

  Най-доброто място за съхранение на картофите не е в хладилника, а в хартиени торби или мрежи на хладно и сухо място. Защо не трябва да се поставят в хладилника? Защото нишестето, което те съдържат се превръща в захар.

  2. Лук

  Лукът също не трябва да се съхранява в хладилника, тъй като влагата вътре ще причини омекването му. Най-добре е да се съхранява на сухо и добре проветрено място, което същевременно трябва да е тъмно, за да не поникне лукът. Същото важи и за чесъна.

  3. Домати

  Съхраняването на домати в хладилника уврежда мембраната им, а след това вкусът и ароматът на зеленчука се променя. Охладените домати всъщност имат леко воднист и неузрял вид.

  4. Хляб

  През лятото най-често съхраняваме хляба в хладилника, за да не плесеняса, но и за да издържи по-дълго време. Поставянето му там, обаче го прави по-жилав. В допълнение, заради влажната и студена температура се ускорява процесът на изсъхване.

  5. Мед

  Поставянето на мед в хладилника води до неговото кристализиране. Съответно медът се захаросва много по-бързо, отколкото ако се съхранява на стайна температура. За да остане свеж и в течна форма, капачката на меда трябва да бъде плътно запечатана.


  6. Пъпеш

  Ако се остави за дълго време в хладилника, пъпешът ще загуби част от хранителната си стойност, включително антиоксидантите в него. Най-добре е пъпешите да се съхраняват на сухо и проветриво място, като температурата трябва да бъде нормална или стайна.

  7. Босилек

  Той може да почернее, ако се съхранява прекалено дълго време в хладилника. Когато се откъсне, най-добре е да се държи на сенчесто място и стъблата да се потопят във вода.

  Други храни, които също не бива да се държат в хладилника са: бананите, авокадото и шоколадът.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »