Вторник, 22 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.09.2019  » Секс всеки ден - ползите за здравето са много


  Ежедневният секс крие много ползи за цялостното здраве и на двата пола. Според проучване на Медицинския университет в Харвард мъжете, които правят редовен секс, са с 22% по-нисък риск от рак на простата спрямо тези, които не са толкова редовни.

  Сексът влияе положително върху здравето и на женския пол. Ако се прави редовно, сексът може да спомогне за намаляване на симптомите на предменструалния синдром. Той също облекчава менструалните болки. Оргазмът по време на полово сношение също блокира болката в гърба, краката и главата.

  Редовният секс може да подобри плодовитостта и при двата пола. Проучване показва, че ежедневният секс подобрява имунната система и я подготвя за бременност, но също така увеличава шансовете за забременяване. При оргазъм се отделя и хормон, наречен дехидроепиандростерон. Той също възстановява тъканите и поддържа кожата здрава. Благодарение на секса тялото се бори по-добре с настинките и вирусите.

  Сексът подобрява и сърдечносъдовото здраве. Според проучване мъжете и жените, които правят секс редовно, имат по-малък риск от инфаркт, спрямо тези, които го правят рядко. По време на секс също се увеличава сърдечната честота и може да се приеме като тренировка за сърдечния мускул.

  Ако се прави секс всеки ден, се понижава кръвното налягане и се намаляват нивата на стреса. В проучване се установява, че хората, които са правили редовно секс имали по-добри реакции при стрес от хората, които не го правят толкова често. Сексът също подобрява настроението и прави хората по-щастливи. Това се дължи на повишеното отделяне на серотонин, един от основните антидепресанти. Повишените нива на серотонин пък води до повишаване на мелатонина, хормон, който регулира съня. В допълнение, хората, които получават често оргазъм, живеят също много по-дълго. 

  Проучване установява, че при редовния секс хората изглеждат между 4 и 7 години по-млади. По време на секс също се повишават нивата на естроген и прогестерон, както и тези на окситоцина, любовният хормон. Освен това партньорите имат по-голяма емоционална близост, като същевременно връзката се укрепва.

  По време на секс също се изгарят множество калории, а това може да доведе до намаляване на излишните килограми. Ето още една невероятна причина да се прави секс всеки ден!
   

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »