Четвъртък, 13 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.08.2019  » Секс по време на сън или какво е сексомния?


  Сексомния или секс по време на сън се случва, когато сънуваме, че участваме в сексуален акт. Много проучвания по темата разкриват, че епизоди на сексомния възникват предимно по време на най-дълбокия сън. Сексуалните сънища не се считат за вид сексомния, тъй като те не включват физически действия и поведения както и сексуална възбуда и оргазъм.

  Какво е сексомния? Това състояние е отнесено към категорията на сънните разстройства, които включват необичайно и неестествено поведение, емоции, възприятия и сънища, които настъпват при заспиване, по време на сън през фазата NREM, т.е. фазата, в която не се наблюдават бързи движения на очите и сънят е дълбок.

  Сексомнията навлезе като понятие и вид разстройство на съня много скоро. Първият официален случай е докладван през 1986 г. А проучване от 2015 г. твърди, че в света има записани само 94 случая на сексомния. Това състояние е изключително трудно за дългосрочно проучване, тъй като епизоди възникват на случаен принцип.

  Как да разберем дали имаме сексомния? Симптоми на състоянието са докосване по време на сън, сексуални движения, говорене, неспособност или затруднено събуждане по време на това събитие, умора на следващия ден, възможно е човекът да търси интимна близост с партньора в леглото, без да осъзнава. Сексомнията може да възникне заедно с дуги сънни разстройства като говорене или ходене на сън. Най-често симптомите се забелязват от човека до нас.

  Чести симптоми на сексомния са също: тежко дишане, засилена сърдечна дейност, стенания, потене, мастурбиране, спонтанен оргазъм, липса на спомени за случилото се през нощта и т.н.

  Причини. Причините за това състояние все още не са изяснени напълно. Смята се, че при преминаването от една фаза на сън в друга се появява някакво нарушение, което е причина за сексуалните сънища. Това състояние както и повечето сънни разстройства могат да повлияят качеството на съня.

  Причини за възникване на сексомния могат да са: недоспиване, преумора, препиване, злоупотреба с наркотици, стрес, тревожност, лоши условия на сън (шум, неподходяща температура, светлинно замърсяване и т.н.), работа на смени, дълги пътувания и т.н.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »