Петък, 7 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.07.2019  » Уди Алън ще направи режисьорски дебют в Ла Скала


  Американският режисьор и сценарист Уди Алън ще направи режисьорския си дебют в миланската "Ла Скала" с операта на Пучини "Джани Скики", предаде "Холивуд рипортър".

  На пресконференция преди премиерата, която предстои този уикенд, 83-годишният Алън заяви, че винаги се е радвал на топъл прием в Европа. Изглежда, че на този континент имиджът му не е толкова засегнат от скандалните непотвърдени твърдения за сексуално посегателство над доведената му дъщеря, които нанесоха известен удар върху персоната му в Холивуд.

  В САЩ студио "Амазон" прекратиха договорката си с режисьора за разпространение на последния му филм "Дъждовен ден в Ню Йорк". В Европа премиерата му предстои тази есен, а две от знаменитостите, участвали във филма, обявиха, че ще дарят заплатите си на благотворителни организации за борба със сексуалните злоупотреби.

  Наред с продукцията в "Ла Скала" музеят на киното в Милано показва ретроспектива на 28 от филмите на Алън. След премиерата в събота режисьорът възнамерява да посети и Сан Себастиян в Испания, където ще работи по следващия си филм с участието на Кристоф Валц.

  "Знам, че когато започнах да правя филми преди 50 или почти 50 години, по незнайно какви причини винаги получавах много топли и емоционални реакции в Европа", казва режисьорът и допълва, че дори когато филмите му не са имали особен успех в Съединените щати, те винаги са били посрещани добре в Италия, Франция, Германия и въобще в Европа.

  "Може би, когато растях, бях пристрастен към европейски филми, гледах ги постоянно. Вероятно чрез някакъв процес на осмоза филмите ми резонират у европейците", коментира още носителят на "Оскар".

  За първи път Уди Алън поставя "Джани Скики" в Лос Анджелис, а в Италия ощерата ще се изпълнява от студенти от академията на "Ла Скала".

  Режисьорът разказва, че Пласидо Доминго дълго време го преследвал, за да го накара да режисира точно тази опера, но му отнело доста време, докато той сам реши да се наеме с такава задача.

  "Не знаех дали имам способността да направя подобно нещо. Правил съм кино и не чак толкова сценични неща. Намирам го за много приятно преживяване", допълва още той.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »