Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  08.07.2019  » Тайните на плоския и стегнат корем


  Две са основните стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да имаме плосък и стегнат корем. На първо място това е интензивната тренировка, с особено внимание върху коремните мускули, а на второ място – подходяща диета.


  Мазнините около корема могат да бъдат изключително упорити спрямо усилията на трениращите, но в никакъв случай не бива да се възприемат и за causa perduta. Експертите в областта на фитнеса обосябяват няколко конкретни и постижими стъпки, чрез които да бъдат отстранени мазнините в областта на корема.


  Как да горим бързо и ефективно коремните мазнини?


  Когато става въпрос за упражнения, основно значение има фокусирането върху съчетанието на силови и кардиотренировки. Чрез кардио натоварването се топят калории, но основно през времето на самата тренировка. За разлика от това при силовите тренировки се изграждат метаболитно-активни мускули, които предизвикват топене на допълнителни калории, дори часове след края на тренировката.


  Съответно колкото повече мускулна маса се натрупва и се развиват различни групи мускули, толкова повече се увеличава и общата метаболитна активност, съответно повече изгорени калории. Това е и причината защо е погрешно да се набляга единствено на ефекта от кардиотренировки.


  Независимо от важната роля, която заемат силовите тренировки, кардиотренировките не бива да се пропускат. Те имат своето място не само в горенето на калории, но и в подобряването на издръжливостта.


  Каква е най-подходящата кардиотренировка, която да изберем?


  Бягането е най-честият избор, но дългите разходки с по-бързо темпо също не са за подценяване. Плуването също е вариант, но ефектът се повишава значително при редуването му с високо интензивни интервални тренировки. Но тъй като основната ни задача е да останем последователни, специалистите препоръчват да изберем тази кардиотренировка, която ни допада най-много.


  Високо интензивните интервални тренировки се оказват особено ефективни при топенете на мазнините около корема. Причината е, че в изпълнението им се включват както силови упражнения, така и кардио.


  Колко чести трябва да бъдат тренировките, за да получим желаните резултати?


  Трудностите за постигане на желания плосък корем се дължат на факта, че едно от последните места, откъдето тялото премахва мазнини е коремната област. Това налага и по-чести тренировки, според спациалистите от 3 до 6 пъти седмично.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »