Събота, 11 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  20.05.2019  » Можем ли да отслабнем само със секс?


  Сексът изгаря калории, въпреки че те не са толкова, колкото след тежка физическа тренировка във фитнеса. Затова, за да се разбере дали от секса може да се отслабне, са проведени няколко проучвания. През 2013 г. професор Антони Карелис заедно с колегите си от Университета в Канада изучават колко точно калории се изгарят по време на секс. В проучването са участвали 21 хетеросексуални двойки на възраст между 18 и 35 години. Двойките е трябвало да правят секс веднъж седмично за период от 4 седмици. 

  Учените открили, че мъжете изгорили средно 101 калории, а жените – 69 калории, когато са правили секс. Професор Карелис смята, че изгорените калории по време на секс са повече от тези, които се изгарят по време на ходене, но по-малко от тези при тежки физически упражнения. Той открил, че мъжете изгарят между 149 и 390 калории по време на 30-минутна сесия на бягащата пътечка с умерена интензивност. Жените пък изгарят между 120 и 381. Според изследователите, за да се увеличи загубата на калории по време на секс, трябва той да бъде по-активен и енергичен.

  Когато участниците е трябвало да направят сравнение между двете активности, всички мъже и 95 % от жените в проучването потвърдили, че сексът е много по-приятна активност за горене на калории, отколкото тичането на бягащата пътечка. Така, не само че се горят калории по-бързо, но е и по-голямо удоволствието, отколкото посещението във фитнеса.

  Въпреки това, сексът не се счита за начин, чрез който може да се намалят килограмите. Изследователи от Университет в Бангор в Обединеното кралство не са открили забележима загуба на тегло при жените, въпреки изгарянето на калориите през изследвания период. 

  Въпреки това сексът има множество ползи и предимства за здравето, в сравнение с посещението във фитнес залата. Най-полезни са хормоните, които се отделят по време на секс като окситоцин - смятан за хормона на любовта. Сексът също стимулира имунната система и прави човек по-щастлив.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »