Понеделник, 26 Октомври 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.04.2019  » Какво се случва с тялото, когато не правим секс?


  Сексът трябва да бъде редовен, тъй като той осигурява много ползи за здравето като например облекчаване на болката, стимулиране на имунитета и т.н. Когато обаче не се прави секс, може да се случат следните неща…

  1. Пада имунитетът

  Редовният секс подобрява имунната система чрез освобождаване на ендорфини. Когато сексът е рядко явление, тялото по-често заболява и е обект на настинки, вируси и дори грип. В изследване на група студенти, които са имали редовен секс, е установено, че имат по-висока концентрация на имуноглобулин А, който се бори с настинките. Когато падне имунитетът, също може да се доведе до получаване на заболявания.

  2. Пада и самочувствието

  Сексът е един от най-добрите начини да се създаде чувство за увереност. Причината е, че се освобождава хормонът на щастието – допамин. Проучвания показват, че хората, които правят по-рядко секс, не са толкова щастливи, колкото другите. В резултат на това се намалява увереността и самочувствието.

  3. Повишават се нивата на стрес

  Когато сексът се прави рядко, се повишава стресът. Човек започва да се чувства по-раздразнителен. Освен това може да се появят и други симптоми като безсъние, главоболие, загуба на апетит, понижаване на паметта на мозъка и др. Всички симптоми може да се дължат на липса на сексуален живот с партньор.

  4. Кожата започва да изглежда по-стара

  Хората, които правят рядко секс, може да изглеждат по-възрастни5, отколкото тези, които имат здравословен и редовен сексуален живот. Установява се, че редовният секс прави кожата да изглежда с 5-6 години по-млада.

  5. Може да се появят проблеми с кръвното налягане

  Въздържането от секса е установено, че може да повиши кръвното налягане, особено ако това е единственият начин за физически упражнения. Затова се препоръчва задължително, ако сексът се прави рядко, да се започне спорт като плуване или бягане например няколко дни в седмицата, за да се предотвратят проблеми с кръвното налягане.

  6. По-трудно се заспива

  Някои хора, които правят рядко секс, може да започнат да имат проблеми със съня. Причината е, че когато се прави секс, тялото се изтощава. Тогава се предизвиква също хормонът пролактин, който насърчава заспиването. Той също успокоява тялото, отпуска мускулите и създава чувство за облекчение.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »