Събота, 8 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.02.2019  » Идеи за хобита, на които да се отдадете


  Свободното време ни дава възможност да се отдадем на онези любими занимания, които поради една или други причина не са се превърнали в наша професия. Безспорно заниманията със собствените ни интереси и страсти е нещото, което ни помага да се заредим и да възстановим силите си в напрегнатото ежедневие. Освен всичко друго хобито носи радост и удовлетворение, дава ни възможност да се срещаме с приятели и да придобиваме ценни навици.

  Екипът ни е подбрал за вас предложения за хобита, които могат да направят живота ви по-интересен, а защо не и да ви превърнат във всестранно развити личности.

  Компютърни игри

  Ако решите да се отдадете на гейминга като хоби, имайте предвид, че той е изключително положително и сплотяващо занимание. Не са редки случаите, при които битките в интернет пространството прерастват в запознанство на живо, приятелство или партньорство.

  Любовта към компютърните игри кара геймърите да стават все по-добри и развива у тях редица ценни качества като подобряване на двигателните умения, развиване на уменията за взимане на бързи решения, повишаване на настроението и самочувствието и други.

  Играейки видеоигри, човек влиза в един нов свят, в който е зает да мисли какво трябва да прави там, а не какво трябва да прави в реалния живот. Някои геймъри дори сравняват изживяването с четене на книга.

  Аналогови игри

  Почти всяка велика личност в историята е имала своята любима игра на дървена дъска или с карти.

  Мъжете играят шах от хилядолетия и това им помага да подобрят съсредоточеността, критичното и абстрактното си мислене, както и навиците си за решаване на проблеми.

  Много по-сложна от шаха, но също толкова завладяваща, е древнокитайската логическа игра го. Тя е създадена в Китай преди повече от 2500 години и изисква от играчите стратегическо мислене, интуиция и стремеж към завладяване на по-големи територии от тези на противника.

  avtora.com

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »