Сряда, 15 Юли 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  25.02.2019  » Червен лук – стимулира имунитета и предотвратява рака


  Червеният лук е богат на полезни елементи като антиоксиданти, серни съединения и витамин С. Суровият лук има по-високи нива на серни съединения, отколкото топлинно преработения. Съединенията на сяра в лука се образуват чрез ензимна реакция, когато се нарязват или раздробяват. 


  Червеният лук трябва да се консумира често, тъй като:

  Той подобрява здравето на сърцето

  Червеният лук съдържа флавоноиди, които насърчават здравето на сърцето. Серните съединения в него намаляват риска от развитие на сърдечносъдови заболявания. Тиосулфинатите в него действат като естествени разредители на кръвта, което помага за намаляване на риска от инсулт.

  Червеният лук стимулира имунната система

  Червеният лук съдържа хранителни вещества, насърчаващи здравето и укрепващи имунната система. Алицинът в него е антиоксидантно съединение, което е ефективно за унищожаването на патогените, предизвикващи отслабване на имунитета. Той се бори с гъбичките, бактериите и вирусите. В допълнение, червеният лук притежава противовъзпалителни свойства, които спомагат за облекчаване на астмата.

  Червеният лук – ефикасен при рак

  Зеленчукът има противоракови свойства. От всички видове лук, червеният е най-ефективен при унищожаването на раковите клетки в гърдата и дебелото черво. Външните слоеве на червения лук съдържат кверцетин, антиоксидант, който се бори с вредните свободни радикали в тялото. Той е богат и на антоцианини, унищожаващи раковите клетки. Увеличаването на нивата на антоцианините и кверцетина може да сведе до минимум риска от рак чрез елиминиране на канцерогените от черния дроб, неутрализиране на свободните радикали и възстановяване на ДНК от увреждането.

  Червеният лук е добър детоксикатор 

  Зеленчукът може да стимулира детоксикацията в тялото. Причината е в антиоксидантите, които червеният лук съдържа. Те спомагат за повишаване на активността на две мощни съединения: глутатион и супероксиддисмутаза, които помагат за премахване на токсините от организма. В допълнение, високото съдържание на сяра в червения лук, стимулира противовъзпалителните процеси, които са свързани с изхвърлянето на тежки химикали от тялото.

  Червеният лук е изключително полезен зеленчук, тъй като също регулира нивата на захарта, намалява кашлицата, подобрява оралното здраве и т.н. Затова е препоръчително да се консумира редовно.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »