Неделя, 17 Януари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.11.2018  » Разработиха самолубрикиращ се презерватив
  Разработиха самолубрикиращ се презерватив, издържащ до 1000 тласъка

  Свойствата на латексните мъжки презервативи са от съществено значение по време на тяхната употреба. Латексът се отличава с редица предимства като материал за мъжки презeрвативи, между които отлична бариерна повърхност, ниски производствени разходи и лесна обработваемост. Въпреки това, високите нива на триене могат да причинят някои проблеми, включително късане на презерватива, микротрамус на лигавицата и дискомфорт. Дискомфортът, от своя страна, е свързан както при мъжете, така и при жените с оплаквания от намаляване на удоволствието, а от там и отказ от употреба.

  За да се адресират тези проблеми, участниците използват различни лубриканти, а производителите дори са се насочили към разработването на самолубрикиращи се кондоми. Проблемът при последните обаче е свързан с това колко бързо се изхабяват лубрикиращите свойства на противозачатъчното средство. Средно, секусалният акт варира между 100 и 500 тласъка – прозорецът е широк и напълно зависи от персоналната издръжливост. Но именно поради тази причина, учени от университета в Бостън създадоха презерватив, чиито лубрикиращи свойства могат да издържат до 1000 тласъка.

  Резултатите, публикувани в журнала Royal Society Open Science, представят презерватив с различен вид покритие, направен от хидрофилни полимери, което е просто научен начин да се каже, че екипът е измислил кондом, който става хлъзгав, когато влиза в контакт с телесни течности. Изследванията за този иновативен продукт са финансирани от фондация "Бил и Мелинда Гейтс", която през 2013 г. награди екипи с 100 000 долара, за да стигнат до ново поколение презервативи, които биха гарантирали не само удоволствието, но и здравето на хората. Очаква се, че кондомът, който най-вероятно ще излезе на пазара след година-две, ще увеличи цялостната употреба на подобен тип средства.

  Според данни на Националната програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции, в България през 2015 г. е имало 465 регистрирани случаи на болни от сифилис. През 2016 г. броят е намалял на 367 души, но данните все пак показват, че най-вероятно през всеки ден от годината е бил регистриран поне по един случай на заразен от болестта.

  puls.bg


  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »