Вторник, 4 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  27.12.2017  » Сериалите на 2017 г.
  Кадър от

  Кадър от "Историята на прислужницата"

  Телевизията е новото кино - тази констатация вече нито изненадва някого, нито звучи светотатско. Рекорден брой от над 400 заглавия се бориха за вниманието на публиката тази година, и то само в англоезичния свят - според статистиката на наградите "Еми". Ето сериалите, които направиха впечатление - и ангажираха много от свободното време на зрителите през годината, според няколко класации, начело с "Гардиън".

  На първо място от "Гардиън" класират The Handmaid's Tale ("Историята на прислужницата") - сериал, който според мнозинството от критиката е уцелил цайтгайста на 2018 г. В мрачната антиутопия по романа на Маргарет Атууд (познат у нас като "Разказът на прислужницата") става дума за свят, в който жените са лишени от всякакви права и самостоятелност и са превърнати в роби, които служат за разплод. "Историята на прислужницата" обра наградите "Еми". Той е под номер 2 в класацията на "Вашингтон пост" и 4 според Indiewire, а "Варайъти" го оставя далеч назад.

  Новите серии на "Туин пийкс"

  намира място в повечето класации, макар да позаглъхна след премиерата си през пролетта. "Продължението на Линч бе по-умно от повечето сериали, по-смешно, очевидно - по-странно, по-тъжно и по-ужасяващо", но и, според "Гардиън", по-скучно - с някои протяжни кадри на незабележително действие. "Имаше от всичко." Това е сериалът на 2017 г. според "Поуст" и номер 3 според Indiewire, но отново не прави впечатление на "Варайъти".

  "Големи малки лъжи" е другият почти универсален любимец. Минисериалът на HBO събира Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и Лора Дърн, които разплитат убийство в богат американски квартал.

  Leftovers e фаворитът на американските специализирани издания Indiewire и "Варайъти", макар да е далеч назад в европейската класация. В третия си сезон, сериалът проследява съдбата на американско семейство след "Внезапното изчезване" - странно и необяснимо събитие, в което 140 млн. души внезапно изчезват от лицето на земята.

  Оттук нататък класациите поемат в различни посоки: "Гардиън" посочва

  Mindhunter

  - сериалът на Дейвид Финчър за серийни убийци, новата драма от създателите на The Wire -

  The Deuce

  , за порноиндустрията и проституцията в "Ню Йорк", комедията

  Transparent,

  за транссексуален родител, както и няколко документални сериала, като

  "Синя планета"

  на Дейвид Атънбороу и поредицата за Виетнамската война на PBS.

  На острова харесват и кримката на BBC Line of Duty. "Виетнамската война" е и избор на "Вашингтон поуст", които запълват петото си място с "Бет и Джоан" - сериалът, в който Сюзан Сарандън и Джесика Ланг пресъздават трудните отношения между актрисите Бети Дейвис и Джоан Крофърд.

  Ситкомът за майчинството Better Things намира място в няколко американски класации, както и драмата на Netflix The Good Place: комедия, в която Кристен Бел попада по грешка в нещо като рай и трябва да укрива греховете си от създателя му (Тед Дансън). "Игра на тронове" - хитът на десетилетието, е едва 11 в списъка на "Гардиън" и не намира място в предните редици. Липсва и миналогодишният фаворит - фантастиката Stranger Things.

  dnevnik.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »