Отново дойде време за ретроградното движение на Меркурий, което започна на 13 август и ще продължи до 5 септември.

Вероятно вече сте чували много за ретрограден Меркурий, но едно напомняне може да ви бъде от полза.

Това време не е подходящо за стартиране на нови дейности, водене на важни преговори и подписване на договори, тъй като е възможно впоследствие условията да се изменят и това да не е във ваша полза.

1. Не е време за покупки, особено на техника и превозни средства.

Ако правите такива, бъдете сигурни, че си пазите гаранцията, в случай че ви се наложи да я ползвате. Качеството на покупките е възможно да е по-ниско или да имат някакъв дефект, който да се прояви по-късно.

2. При работа с документи е добре да сте внимателни и да проверявате всичко.

3. Времето не е подходящо също и за пътувания, освен ако не е до места, които са ви познати и вече сте посещавали.

4. Ако по време на този период създавате нови познанства, възможно е те да са нетрайни.

За какво е подходящо времето?

През периода на ретрограден Меркурий може да довършвате отдавна започнати дела, да изяснявате стари ситуации и отношения. Добре премисляйте решенията си преди да действате.

Това е най-доброто време за вътрешна работа, за равносметка и ретроспекция, както и за освобождаване на това, което вече не ви е нужно.

Опитайте също така да обмисляте думите си преди да се изказвате и се стремете към по-съдържателна и дълбока комуникация. 

Ценно е да си припомним, че мислите се превръщат в думи, думите - в дела, а те от своя страна изграждат живота ни, за това през този период е добре да се учим на съзнателно общуване и добро обмисляне на поведението си.

vesti.bg