Петък, 1 Юли 2022
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  23.06.2022  » Хванаха и осъдиха човекът потрошил пасарелката на бул България
  В разпоредителното заседание пред Районен съд – Русе 21-годишният Б. П. призна за извършените хулигански действия в надлеза на бул. „България“ и унищожаването на стъклопакет.  Обвиняемият заедно с двама негови приятели вървели от кв. „Родина“ към кв. „Чародейка“ на 09.11.2021 г. Около 21,18 ч. стигнали до вратата на надлеза. Безпричинно и непровокирано, Б. П. ритнал вратата, а след това и стъклопакета вляво от нея. Стъклото се счупило и паднало в непосредствена близост до младежите. Обвиняемият тръгнал в обратната посока, като според прокуратурата, при отдалечаването си „имал предизвикателна походка и телодвижения, излъчващи увереност и задоволство от извършеното“.

  Още на следващия ден във Второ РУ постъпило писмо от Общината, в което било съобщено за инцидента и бил приложен диск, съдържащ видеозапис от охранителните камери на надлеза.

  Б. П. възстановил щетите, които съгласно изготвената експертиза, възлизали на 159,60 лв. и признал вината си и по двете повдигнати му обвинения:
  Извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място – надлез над бул. „България“ в Русе, откъм ж.к. „Родина“, демонстративно нанесъл ритници по входната врата и стъклопакет към нея, като го счупил в непосредствена близост до преминаващи през надлеза лица.

  Унищожил и противозаконно чужда движима вещ – 1 бр. стъклопакет на стойност 159,60 лева, собственост на Община Русе.

  За всяко от тези престъпления са били определени наказания, а след това групирани, и Б. П. е приел да изтърпи едно общо наказание, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок и обществено порицание чрез прочитане на съдебния акт по радиостанция, излъчваща на територията на област Русе.

  Районен съд – Русе счете, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като същото има последиците на влязла в сила присъда и е окончателно.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »