Събота, 27 Ноември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  22.10.2021  » Фабриката за балони и презервативи предизвика Екокомисията да заседава извънредно
  Постоянната комисия по Екология към Общински съвет – Русе ще заседава извънредно, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет. А причината е изнесената в местни медии информация относно завода за производство на балони, ръкавици и презервативи „ДД Логистика“ ЕООД с едноличен собственик Красимир Даков и управител Борислав Даков.  Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е категоричен, че разминаванията между РИОСВ, Община Русе и дружеството с инвестиционни намерения „ДД Логистика“ по отношение на изграждането на инсталация за производство на няколко вида латексови продукти, трябва да бъдат проверени относно тяхната законосъобразност, а действията да бъдат „максимално бързи“.

  Пазарджиев настоява общинските съветници, членове на комисията по Екология, да установят всички възможни причини, които биха довели до замърсяване на околната среда и атмосферния въздух, а след това те да бъдат описани като официално становище. Това е в правомощията на комисията.

  Очаква се изпълнителният директор на „ДД Логистика“ да премине процедура по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), а след това Регионалната инспекция да вземе решение дали може да се справи с потенциалните източници на замърсявания, които според публикации в медиите, поне на този етап, са три.

  На предстоящото извънредно заседание ще бъде поканен и директорът на РИОСВ – Русе Анатоли Станев, който ще има възможност да обясни защо всички документи, свързани с дружеството „ДД Логистика“, са подписвани само и единствено по времето, когато той е бил в отпуск или командировка.

  Извънредното заседание на постоянната комисия по Екология ще се проведе на 25 октомври, понеделник, от 16 часа, в Заседателната зала в сградата на Община Русе при спазване на всички противоепидемични мерки.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    26.11.2021 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  26 ноември - 12 декември

  всички интервюта  »