Петък, 26 Февруари 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.01.2021  » Директорът на БЧК в Русе празнува рожден ден и призовава за благотворителност


  Директорът на Българския червен кръст в Област Русе Антоанета Ябанозова днес празнува рожден ден. Тя получи поздравления от председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев . „Не мога да изредя всички Ваши жестове на доброта, хуманност и отзивчивост към нуждите на другите, но бъдете сигурна, че всяко Ваше действие се забелязва и оценява. Русе има нужда от млади и амбициозни личности като Вас, неспиращи пред нищо в името на каузата да бъдем хора! Пожелавам Ви да успявате да намирате време и за себе, защото иначе би било невъзможно да се грижите за другите. Бъдете здрава и безкрайно щастлива!“.

  Това се казва в поздравителния адрес, като Пазарджиев и пожела много сила, за да може тя и нейният екип да се справят с всяко следващо предизвикателство. А те със сигурност не липсват през последната година предвид усложнената епидемична обстановка.

  Антоанета Ябанозова, дори на рождения си ден, отправя апел към всички дарители, че могат да помогнат не само с финансови средства, но и чрез предоставяне на пакетирани хранителни продукти или такива в консерви.

  „Консервираните храни ни трябват за бездомните хора, които получават топъл обяд в кризисната трапезария. А хранителни пакети раздаваме на хората в нужда и на всички, които идват постоянно до Червения кръст. Те са много – в момента такива пакети получават повече от 60 души, докато нашият капацитет е 40“.

  Ябанозова допълва, че през последната година много хора са останали без приходи въпреки увеличенията на пенсиите през 2021 година. Оказва се, че голяма част от доходите, а в някои случаи – всички доходи, са предназначени за закупуването на лекарства.

  Всеки ден хората в нужда получават топла супа, топло второ ядене, хляб и консерви.

  Желаещите да подкрепят Българският червен кръст и нуждаещите се от грижа хора могат да го направят чрез дарение към Червенокръстката организация.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »