Неделя, 9 Август 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  14.07.2020  » До 67 достигнаха заболелите от COVID-19 в Русе

  По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже от Русе и една жена на 54-годишна възраст от Бяла. Жената, както и един от мъжете, който е 37 години са поставена под домашна карантина. И двамата са в добро общо състояние. Останалите трима мъже съответно на 28, 40 и 60 години са хоспитализирани в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Те са в стабилно състояние, но са с двустранна пневмония. Сред симптомите и при тримата са отпадналост, повишена телена температура и кашлица.

  Имайки предвид петте новообявени случая общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 67 души, като от тях активни са 46. Понастоящем на домашно лечение са намират 28 души, а други 18 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Припомняме, че става дума за мъж на 67 години от гр. Русе, който в неделя от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ беше преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран.

  Интересен е и фактът, че от активните случаи 46% са мъжете, а жените са 54%, което като бройка означава съответно 21 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 37 са жените, а мъжете са 30, което в проценти е респективно 55% и 45%.
  Към момента поставените под карантина в областта лица са 663, а за други 6087 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6750.

  Сред добрите новини е, че излекуваните от COVID-19 в областта са вече 21, а освен това вчера от Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ са изписани мъж и жена на 58 и 64 години съответно от селата Брестовене и Ясеновец, област Разград.
  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »