26.03.2020  » Над 13 километра е опашката от тирове при Дунав мост


Над 13 километра е общо опашката от камиони на Граничния пункт „Дунав мост“ при Русе. Началото и е от буферния паркинг, който изгради Община Русе по бул. „България“, преминава по пътя към Мартен и се връща обратно към моста. Преминаването през граничния пункт се забавя и заради обработката на данни, свързани с мерките срещу разпространението на коронавируса.


За последното денонощие през "Дунав мост" на вход и изход са преминали 1652 камиона. Граничният пункт е най-натовареният по границата ни с Румъния. Пристигащите към Русе камиони се спират от екипи на КАТ на подходящи места край Бяла и Стара Загора.

Буферният паркинг е за 80 тежкотоварни автомобила. Целта е да се намалят опашките от камиони по пътните платна, които изчакват.


За организацията на движението се грижат два екипа на КАТ и един на общинското специализирано звено "КООРС". Поставени са пътни знаци, указателни табели и маркировка, които да насочват шофьорите към буферния паркинг. Площадката е снабдена със санитарно-хигиенни възли и съдове за отпадък.

АРЕНА

 

«  Обратно към новините