Сряда, 23 Септември 2020
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  12.02.2020  » Голям интерес към маршрутите Мемофиш

  Проектът „Мемофиш“, реализиран от Българо-румънска палата и четири партньорски организации от двете съседни държави, успя да предизвика интереса както на крайни туристи, така и на туристически агенции от България и Румъния. Официално дейностите приключиха в края на януари, но посещенията в сайта memofish.eu продължават да растат, а с наближаването на пролетта ще се увеличат и пътуванията по маршрутите, разработени по проекта.

  В memofish.eu е представена богата информация за туристически посещения в пет трансгранични района, съхранили традициите на рибарските общности. Всяко от предложенията е разработено в три варианта – за големи групи, за семейства и за младежки компании, и обединява места за посещения в България и Румъния в рамките на едно и също пътуване. В румънската версия на сайта най-посещавани са опциите за пътуване за големи групи, а в българската – предложенията за младежки туризъм.

  Описани са природни забележителности, исторически обекти, атракции, места за настаняване и хранене, транспорт. За всяко селище от маршрутите посетителите на сайта могат да намерят снимки, видео материали, филми и други ресурси, които се предоставят за безвъзмездно ползване както на туристите, така и на туристическите компании или институциите, ангажирани с регионалното развитие.

  Освен това сайтът предоставя стратегически документи в подкрепа на институциите, които биха се възползвали от рибарското наследство като инструмент за устойчиво местно и регионално развитие, съчетаващ опазването на околната среда със социалния просперитет. Разработените в рамките на проекта документи са от полза за регионалните и местните власти, които тази година ще започнат процеса на анализиране и планиране на териториалното развитие за следващия 7-годишен период.

  Проектът „Мемофиш“. Памет и бъдеще. Истории за дунавската цивилизация“ беше реализиран от обединение, оглавявано от Българо-румънската търговско-промишлена палата с партньори Сдружение „Паралел – Силистра“, Регионалния исторически музей Русе, Сдружение „Акчес“ - Кълъраш и Местната инициативна рибарска група от Кълъраш. Проектът беше осъществен в рамките на 18 месеца с финансовата подкрепа на програма Интеррег V-A Румъния – България.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »