Събота, 27 Ноември 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  19.06.2019  » Русенски карнавал 2019 с Криско и Тони Димитрова


  Програмата за тазгодишното издание на Русенския карнавал ще бъде наситена с разнообразни прояви, като до момента участие са заявили 55 състава и близо 1 200 души. Няколко дни преди Карнавала, на площад „Свобода“ пред Съдебната палата, младежи от седем страни - Испания, Португалия, Гърция, Италия, Тунис, Египет и Азербайджан ще рисуват приказни герои, фигури и животни по лицата на деца и младежи от днес до 21-ви юни в часовете от 10:30 - 14:00 и от 17:30 - 20:00 часа.

  Четвъртък и петък (20-ти и 21-ви юни) млади творци с ръководител - художникът Валентин Георгиев, ще разположат ателиетата си пред Доходното здание, а от 18 часа на същото място, млади изявени спортисти от с ръководител Любомир Ковачев ще представят акробатични анимации.

  В петък вечерта (21-ви юни), от 20 часа, на сцената пред Съдебната палата, феновете на джаза, джаз-рока и фънк музиката ще се насладят на концерт на RUSSE JAZZ SYNDICATE.

  Пъстрото събитие ще бъде съпътствано от Международния фестивал на живите статуи от 20 до 23 юни включително. В четиридневната програма ще се включат 24 актьори от румънския театър „Маска“, Букурещ, които ще представят новия си проект „Историята на танца“ чрез 12 мини спектакъла. Във фестивала участват и 10 артисти от Португалия, Украйна, Франция и България, обединени в международния проект „Living Statues Project“. Те ще представят спектакъла „Аз, ти и другите“ - композиция от живи статуи с много силен визуален ефект, които разиграват ситуации от ежедневието. Фестивалът ще бъде закрит със средновековния огнен спектакъл „Пробуждане“ на уличните артисти от българското огнено трио „Палячи“. В два от дните - на 20 и 23 юни, фестивалът ще бъде на площад „Свобода“, а на 21 и 22 юни - на площад „Батенберг“, пред сградата на Регионалния исторически музей - от 20:30 ч.

  В събота, 22 юни, от 18 часа, на сцената пред Съда, концерт ще изнесе Тони Димитрова. След това, по традиция, ключа на града ще получат Царят и Царицата на карнавала, а втората изненада от концертната програма е специалното участие на Криско.

  До мястото на откриването ще се отправят общо четири лъча, тръгващи от няколко точки в 18:30 ч. – Историческия музей, Гимназията по дървообработване, Общината, Операта. На площад „Свобода“ ще бъдат разположени три сцени: пред Доходното здание с участието на 220 деца от русенските детски градини; фолклорна сцена пред Общината, чиято програма ще завърши с голямо хоро, както и сцена пред Паметника на свободата, която е предвидена за свободна изява на желаещите.

  Вечерта от 22 часа ще има вълнуващо огнено шоу и интересна заря, с изпълненията на FIRETER, които ще представят атрактивен спектакъл, включващ в себе си уличен театър, музика, танц.

  АРЕНА

   

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    26.11.2021 - КИНОПРОГРАМА Cinema City Русе
  26 ноември - 12 декември

  всички интервюта  »