Четвъртък, 23 Май 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.03.2019  » Спират тока в АОНСУ за 50 000 лева дълг, а хората си плащат


  Близо 50 000 лева достигна дългът на живеещите в блока на АОНСУ Близо 200 обитатели са заплашени отново да останат без ток, въпреки че си плащат редовно. Разликата се получава от общия електромер и електромерите на апартаментите.


  Професионалният домоуправител Цветелин Цонев вече е провел две срещи с представители на Енерго Про, които продължават да отказват да предоставят информация за това, колко електромера има на клентския номер на фирма „Рали 2003“, на която все още се води сградата на АОНСУ. Все още не може да бъде и открит представител на инвеститора, въпреки многократните издирвания и покани и от двете страни. Нямало и как да се сключи споразумение за разсрочване, защото собствениците на жилища не са титуляри на партидата.


  От Община Русе вчера било получено писмо, в което се казвало, че единственото решение е да се поеме дългът на фирмата-титуляр „Рали 2003”. А хората от блока не са съгласни да съберат допълнително толкова голяма сума.

  Желанието на хората в блока е да се разплете възела с правомощията на Етажната собственост и фирмата на инвеститора. Изпратено е и писмо до прокуратурата с искане за проверка на партидите, какво се плаща и къде отиват тези пари.

  От Енерго Про излязоха вчера с официална позиция. В нея се казва, че след поредица от разговори с представителите на етажната собственост са изчерпани законовите възможности за намиране на решение, което да гарантира интересите на двете страни.

  Дружеството изпрати уведомително писмо до титуляря на партидата „Рали 2003“ ЕООД, с което го уведомява, че предстои прекъсване на електрозахранването на сградата, поради натрупани просрочени задължения в размер на над 48 000 лева. От енергото напомнят, че краен собственик на фирма „Рали 2003“ ЕООД е Явор Блъсков и плащанията на сметките на блока на ул. „Гоце Делчев“ №35 постъпват по партидата на фирмата. Задълженията са натрупани от март 2018 г. до 30.06.2018 г.

  Предвид факта, че компанията няма никаква връзка с титуляря на партидата, е предложена възможност за уреждане на задължението, като всички собственици и ползватели на обекти в сградата заплащат ежемесечно текущото потребление и част от натрупания дълг. В позицията се казва още, че прекъсването на електрозахранването е крайна мярка, която не е желана и от двете страни, но тя вече е неизбежна.

  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.04.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ май
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net