Сряда, 23 Октомври 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  15.01.2019  » Четири музея по поречието на Дунав и екип от РУ с нови форми на визуализация на наследството


  Най-модерните технологии за онлайн представяне на събития и нови форми за споделяне и визуализиране на съдържание ще притежават музеите в Русе, Силистра, Кълъраш и Турну Северин. За това ще се постарае екип от Русенския университет „Ангел Кънчев“ по проект, чиято стойност е близо 480 000 евро с ръководителят доц. Пламен Захариев.


  Учените ще предоставят необходимата техническа помощ на музеите по проекта, като използват модерни устройства и системи за създаване на 3D съдържание, което ще се визуализира в информационните системи и интерактивни холограмни дисплеи в пространствата на музеите. Предвижда се създаване на VR игра, която ще предостави на потребителите достъп до 3D модели на исторически местности и артефакти. Когато играчът отговаря правилно на въпросите във връзка с интегрираните 3D обекти, той ще продължи своя напредък в играта.

  Общото природно и културно наследство между Румъния и България ще бъде основният фокус на разработените и инсталирани информационни и комуникационни технологии платформи и ще се рекламира като отделен туристически продукт. Това ще позволи на туристическите фирми да създадат нови маршрути за посещение и ще допринесат за увеличаване на нощувките в трансграничния регион.

  За да се мултиплицира ефекта, се планират няколко събития за популяризиране и разпространение на резултатите от проекта. В рамките на тези събития ще бъдат проведени няколко 3D мапинг шоута и ще бъдат поканени участници от всички музеи и културни институции в трансграничния регион, които ще бъдат запознати с резултатите от проекта и с възможностите да се възползват от комплексните ИКТ решения. Всички тези действия, ще бъдат описани и ще формират рамката на стратегия „Пътят на Дунавските музеи“, която ще бъде създадена в рамките на проекта, който е на стойност 479,655.05 евро.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net