Вторник, 25 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  02.10.2018  » Международна нощ на прилепите + ПРОГРАМА  Поредица от занимателни работилнички и образователни игри ще провокират интереса на малките посетители на музея към тайнствения живот на прилепите и тази година. Децата ще имат възможност да направят домино и да изработят макет на прилеп от глина. Мястото е Лапидариума на Регионалния исторически музей в Русе на 5 октомври, от 17.00 часа.


  Играта „Да бъдеш прилеп“ ще даде възможност на посетителите да влязат в тунела на бозайниците и да открият тяхната храна. Специално изграден тунел в Лапидариума ще помогне на гостите на музея да разберат как летящите бозайници се ориентират в тъмното и с какво се хранят. Присъстващите ще имат възможност да „маркират“ прилепи и да научат повече за методите за улавянето им. Предвиден е също Face Painting „С лице на прилеп“. Малките и големи посетители ще следят прилепи чрез ултразвуков детектор.

  МЕЖДУНАРОДНА НОЩ НА ПРИЛЕПИТЕ 2018
  (ПРОГРАМА)

  17.00 - 19.30 ч. – Занимателна работилница за изработване на домино на прилеп
  17.00 – 19.00 ч. – Ателие за изработване на макети на прилеп от глина
  17.00 - 19.30 ч. – Игра в тунел „Да бъдеш прилеп” – деца изучават как се ориентират прилепите в пространството и каква е тяхната храна
  17.00 – 19.30 ч.– С лице на прилеп – фейспейнтинг
  18.00 - 20.00 ч. – Маркиране на „прилепи“ и методи за улавянето им
  19.30 – 20.00 ч. – "Следене на прилепи" и демонстрация на работа с ултразвуков детектор за установяване на прилепи.


  Международната нощ на прилепите се провежда за 22 път.
  Нощта на прилепите се организира всяка година в повече от 30 страни, съгласно Споразумението за опазване на прилепите в Европа (EUROBATS), влязло в сила за България от 1999 г. за опазване на прилепите в Европа чрез серия от дейности за опазване на видовете. Целта е да се популяризира пред широката общественост идеята за опазване на популациите на европейските видове прилепи и да се утвърдят и разширят познанията на гражданите по отношение на био разнообразието и заобикалящата ни природна среда. 2011 и 2012-та са обявени за Години на прилепите от Програмата за околна среда на обединените нации (UNEP), от Конвенцията за опазване на мигриращи видове диви животни (CMS) и от Споразумението за опазване на прилепите (EUROBATS).– 33 от всички 35 вида прилепи, познати в Европа, се срещат в България, което нарежда страната на второ място в Европа що се отнася до видовото разнообразие.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net