Вторник, 25 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.09.2018  » Русенски проект е в топ 6 най-атрактивни на ЕС


  Русенски проект е отличен сред шестте най-атрактивни и оригинални трансгранични проекти на ЕС и се състезава за наградата с гласовете от социалните медии. Проектът ROBG-9 ARCHIVE - „Интерактивна визуализация на древноримското културно наследство в трансграничния регион между България и Румъния“ , финансиран по програма Interreg V-A Румъния-България, с водещ партньор Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще бъде представен на 10 октомври в Брюксел по време на Европейската седмица на регионите и градовете в рамките на инициативата Interreg Talks: 6 projects, 1 slam, организирана от програма INTERACT.


  Eдинственият проект с българско участие се състезава в надпреварата с гласовете от социалните медии. Гласуването се осъществява до края на септември директно на фейсбук страницата на програма INTERACT. Желаещите да подкрепят проекта трябва да харесат видеоклипа на проекта тук. Конкуренти с ROBG-9 ARCHIVE са проекти с множество партньори от държави като Италия, Гърция, Хърватска, Португалия, Испания, Великобритания и др.


  Проектът ROBG-9 ARCHIVE използва съвременни информационни и комуникационни технологии за дигитализация, визуализация, популяризация и съхранение на древноримското културно и историческо наследство от долната част на Римския Лимес. В рамките на проекта са дигитализирани 16 римски крепости от трансграничния регион между Румъния и България, създадени са една интерактивна платформа и две приложения за мобилни устройства - RomanForts (за iOS и Android). Подготвени са две изложби с 3D принтирани модели на артефакти и крепости, които са достъпни в историческите музеи на Русе и Констанца. Повече информация за проекта можете да намерите на уебсайта или на фейсбук страницата на проекта.

  Ако желаете, подкрепете проект ROBG-9 ARCHIVE в гласуването с гласовете от социалните медии тук.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net