Неделя, 24 Юни 2018
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  17.02.2017  » Джаз размисли над румънските танци на Бела Барток ще звучат в Русе
  Как звучат "Размисли над шест румънски танца"? И какво се получава, ако тези размисли са джаз, а композиторът е Бела Барток? Отговорите на тези въпроси може да получите, при това безплатно, ако дойдете на 23 февруари, четвъртък, от 19:00 часа в зала "Русе" на Националното училище по изкуствата в Русе.  Унгарското Дежьо Ола Трио пристига за пръв път в България, благодарение на Унгарския културен институт. Единственият извън София концерт - в Русе, става възможен заради дългогодишното партньорство между лейбъла Jazz Plus Concerts на Дюкян меломан от една страна, и Арена Медиа и сдружение "Европейски пространства" в Русе. Плод на това партньорство през годините са запомнящите се изяви на испанската фламенко група Las Migas или пък АКА трио със "Скечове от Африка", които откриха първото издание на фестивала за съвременно изкуство "Аз, Градът" през 2012 г.

  Поемаме разходите на групата за гастрола в Русе и се отказваме от приходи от билети, защото искаме повече ценители и млади хора да се срещнат с изпълнителите, обяснява Димитър Липовански, директор на Арена Медиа. Националното училище по изкуствата ще препоръча предстоящата среща на учениците си, предоставяйки и зала "Русе" за концерта.

  Дежьо Ола е млад пианист и композитор, носител на наградата Джуниър Прима, вече уважаван член на джаз-братството. Спечелил е няколко награди за композиция и води собствена кросовър формация, Трио а-ла-Кодали. С триото, което ще бъде представено в Русе, той свири превъзходен стрейт-ахед джаз. Петер Ола, контрабас, свири в множество групи, показва стабилност и отлична солова работа. Има огромен успех в Япония с групата "Трио Акустик", в която брат му е пианист. Барабанистът Андраш Пецек Лакатош е едно от големите и за щастие изпълнени обещания от началото на века, откогато отбелязва голям успех в Лондон със Сакчи Ню Джипси Джаз, както и със собственото си Пецек Лакатош Трио.

  Наричат стила sraight ahed jazz лингва франка на джаза - музикантите от цял свят се разбират на този език на интерпретацията, залагайки на суингирането и блус формите на въпросно-отговорни композиции между изпълнителите.

  Потвърдете присъствието си на събитието - поканете и приятели:


  АРЕНА  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    31.05.2018 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net