Четвъртък, 20 Юни 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • Новини
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  26.09.2014  » `Дом Витгенщайн` посрещна млади български музиканти

  Млади български музиканти, лауреати на първи награди от деветото издание на Международния конкурс "Франц Шуберт  в Русе, гостуваха с концерт в Българския културен център "Дом Витгенщайн" във Виена. Те поднесоха коктейл от класически произведения и съвременна музика, аплодирани сърдечно от публиката в концертната зала.

  проф.Румяна Конева

  Участниците в концерта бяха приветствани от директора на културния център проф.Румяна Конева, която пожела на младите таланти да прославят България и занапред, а на преподавателите им да продължават да работят все така всеотдайно.


  Йоана Делимаркова и Николай Димитров

  Първи на сцената излязоха клавирното дуо от Училището по изкуствата в Русе Йоана Делимаркова и Николай Димитров, които бяха подготвили специално за случая „На хубавия син Дунав“ от Йохан Щраус.

  Шуменската певица Александрина Михайлова и студентката на Музикалната академия Венера Мелеки изпълниха поотделно арии от Моцарт, Пучини и Дворжак в съпровод на русенския пианист Васил Иванов. Клавирното дуо от академията в Пловдив Велислава Стоянова и Мартин Дафинов представиха Соната за четири ръце от Моцарт и интересните композиции с фолклорен елемент „Танц върху жарава“ и Пеперуда одеше“ от Николай Стойков. 


  Симона Станева /цигулка/ и Николай Желязков /пиано/

  Пианистката от Училището по изкуствата във Варна Ния Бонева поднесе „Сериозни вариации“ от Менделсон, а дуото от НУИ-Русе Симона Станева /цигулка/ и Николай Желязков /пиано/ изсвириха Соната от Пуленк. Малкият Ибрахим Игнатов от Шумен изпълни „Басо остинато“ от Шчедрин, а финалът на концерта бе за чужденците сред лауреатите – корейците Силвия Кимико Крутц, Ли-Янг Ким, Сънг-Мин Парк. Те представиха Трио  за кларинет, цигулка и пиано от Пол Шьоненфилд.

  Концертът в „Дом Витгенщайн“ бе посветен и на Деня на независимостта на България. Той се осъществи с помощта на Община Русе и Фондация "Русе - град на свободния дух" и Училището по изкуствата в Русе. Вече е договорен още един концерт на млади русенски музиканти във Виена през този сезон, който ще бъде само с произведения от български композитори.

  АРЕНА

  «  Обратно към новините • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    30.05.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юни
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net