Четвъртък, 22 Април 2021
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  01.03.2021  » Защо не бива да влизаме с телефона в тоалетната?


  Според проучване на британски учени, човек прекарва малко над 3 часа в тоалетната на седмица. Това доста надвишава препоръчителното време от 10-15 минути на ден, т.е. около 1 час и 45 минути на седмица. Ако се чудите на какво се дължат тези цифри, отговорът е във вашия мобилен телефон, пише actualno.com.

  Едва ли се изненадвате, че 75% от американците признават, че влизат в тоалетната с мобилния си телефон. Ако и вие имате този навик, запознайте се със следните 6 тревожни причини, поради което не бива да го правите.

  Не трябва да прекарвате повече от 15 минути на ден в тоалетната.

  1. Телефонът ни е развъдник на бактерии

  Телефоните събират и разпространяват успешно всякакви бактерии и микроби. Пренасят ги от повърхността си до всички останали повърхности около вас и най-вече върху ръцете и лицето ви. Учените смятат, че именно телефоните са отговорни за разпространението на метицилин-резистентният стафилокок (МРС), който причинява редица инфекциозни болести.

  2. Хемороиди и други проблеми

  Според специалисти, ако прекарвате в тоалетната над 15 минути, ще причините излишно напрежение на ректума, което води до поява на хемороиди и дори пролапс на ректума.

  3. Тоалетната не е място за медитация

  Телефоните не само държат съзнанието ви в състояние на стрес, но и ви отклоняват от ежедневните дейности. Ако искате да си починете през деня, опитайте с медиация или малко упражнения. Ако активирате тялото си, активирате и съзнанието си. Освен това, когато се храните, наслаждавайте се на храната и не бързайте. Ако медитацията не е за вас, опитайте да четете книги. Четенето ви помага да се концентрирате в думите и да намалите ползването на телефона си.

  4. За вас тоалетната е начин за бягство

  Според проучване от 2016 г. повечето участници използват телефоните си, за да потиснат негативните емоции и чувства. А за учениците и студентите телефонът е средство да убият скуката. Като резултат от това, продължителното ползване на телефона води до сериозна вреда за психическото ви здраве.

  5. Губите си времето

  Ние прекарваме средно 90 минути на ден с телефона си, т.е. около 4 години от живота си. Това означава, че телефонът ни може да ни отвлече от работата и ежедневните ни ангажименти. А служителите отделят около 5 часа на седмица в „неработна“ дейност (с телефона си). Вместо да работят, много хора прекарват времето си за проверяване на електронната си поща и най-вече социалните медии.

  6. Пристрастявате се към телефона си

  Един от основните три симптома за пристрастеност към телефона е страхът, че сте го забравили вкъщи. Останалите два симптома са страх, че не може да изпращате и получавате съобщения и фалшивото усещане, че телефонът ви звъни или вибрира. Макар още много учени да не използват думата „пристрастеност“, има много индикации, че точно това се случва с голяма част от нас.

  Повечето зависимости са свързани с отделяне на допамин (хормона на щастието). Телефоните дават същото приятно усещане и ни карат да се чувстваме щастливи всеки път, когато някой се свърже с нас. Негативните резултати от прекалената употреба с телефон са свързани с понижено самочувствие, безпокойство и дори депресия.

  АРЕНА

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »