Понеделник, 22 Юли 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  18.03.2019  » Водата може да облекчи главоболието


  Редовното приемане на вода може да намали тежестта на главоболието и мигрената. Учените са открили, че пиенето на приблизително 7 чаши вода на ден, е достатъчно за облекчаване на болката и подобряване на качеството на живот на хора, които страдат често от главоболие.

  Изследователите от Университета в Маастрихт, Холандия, правят проучване на повече от 100 пациенти, които имат редовно леко или тежко главоболие. Половината от пациентите са били посъветвани да пият 1,5 литра вода дневно в продължение на три месеца. В края на изследването пациентите са попълнили въпросник. Резултатите показват, че консумацията на повече вода е оказало положително влияние.

   Според изследователите пиенето на по-голямо количество вода облекчава главоболието на някои пациенти. Те твърдят, че редовният прием на достатъчно количество вода, хидратира тялото и в резултат хората се чувстват по-добре, отколкото, ако не са приемали нужното количество течности.

  Когато човек получи усещане за стягане в главата, е много по-лесно да пие вода, отколкото да прибягва до други методи. Водата е естествена алтернатива, тъй като няма странични ефекти. От друга страна, обезболяващите могат само да маскират симптомите, а ако се пият за по-дълъг период от време и в големи количества, може да предизвикат други състояния.

  Има различни видове главоболия. Синусното главоболие може да бъде изпитано след настинка например. Има и главоболие, причинено от хормонален дисбаланс. В някои случаи те са придружени дори от гадене, повръщане, чувствителност към светлина и т.н. Хроничното главоболие пък може да е в резултат от претоварване, стрес, умора и депресия. Когато главоболието е причинено от умора, която всъщност е страничен ефект от дехидратацията, то приемът на вода е идеалният начин за облекчаване на състоянието. Водата може да помогне за подобряване на всички тези главоболия.

  Освен вода може да се приемат и други течности през деня като фрешове, супи и храни, богати на вода. Въпреки това се счита, че консумацията на вода е най-добрият начин за бързо хидратиране на тялото.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА


 •    01.07.2019 - ПО СЦЕНИТЕ НА РУСЕ юли
  ПЪЛНА ПРОГРАМА

  всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net