Вторник, 20 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.02.2019  » 6 ползи от сутрешния прием на лимонена вода


  Лимонът има освежаващ вкус и аромат, изключително богат е на витамин С и притежава антибактериални и антивирусни свойства. Сокът му действа детоксикиращо и прочистващо. Ето още ползи от приема на лимонов сок в топла вода сутрин на гладно:

  Лимонът е естествен антиоксидант

  Лимонената вода е източник на растителни съединения, наречени флавоноиди, които предпазват клетките от увреждане. Флавоноидите са свързани и с ползи за кръвообращението и инсулиновата чувствителност. Лимоновите флавоноиди също имат потенциала да намаляват оксидативния стрес.

  Лимонената вода подсилва имунитета

  Лимонът е богат на витамин С, който подобрява функциите на имунната система. Нивото на витамина в организма е едно от първите неща, които се сриват, когато тялото е подложено на стрес. Затова специалистите препоръчват допълнителен прием от витамин С в по-напрегнатите дни.

  Лимонената вода възпрепятства камъни в бъбреците

  Бъбречните камъни са твърди минерални образувания, които се събират в бъбреците. Смята се, че увеличаването на количеството на цитрата в урината предотвратява образуването на камъни. Лимонената вода съдържа големи количества цитрат и тя може да помогне успешно за лечение на камъни в бъбреците.

  Лимонът хидратира тялото

  Необходимо е тялото да получава ежедневно вода от храни и напитки. Въпреки това, водата е най-добрата напитка за хидратация. Добавянето на лимон към нея подобрява вкуса ѝ и освежава тялото.

  Лимонената вода подобрява състоянието на кожата

  Витамин С, намиращ се в лимоните, помага да намаляване на бръчките в кожата. Той предотвратява сухотата на кожата и възпрепятства стареенето ѝ, тъй като сухата кожа е склонна към образуването на бръчки. 

  Лимонената вода освежава дъха

  Лимонената вода може да се пие на гладно за освежаване на дъха в резултат от лошо храносмилане. Същото народно лекарство се прилага и при лош дъх, причинен от консумирането на храни със силни миризми като лук, чесън и риба. Лимонената вода може да се приема и сутрин след хранене, тъй като плодът стимулира слюнката, а водата предотвратява сухотата в устата, което може да доведе до лош дъх, причинен от бактерии.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net