Вторник, 20 Август 2019
 • Арена Радио
 • Новини
 • НА АРЕНАТА
 • Програмата
  Online radio Arena
  Изтегли Winamp


 • Главно меню
 • Онлайн TV (Начало)
  За нас
  Нашите продукти
  Контакти
  Да правим филм в Русе
  Арт
  Реклама
  Връзки
  Приятели

  всички новини  »
  Изпрати своята новина  »
  RSS новини
  11.02.2019  » Сексът увеличава продуктивността


  Сексуалните взаимоотношения създават добро настроение и правят човека по-концентриран и амбициозен на работното място. Увеличава се също и неговата продуктивност

  Проучване показва връзката между сексуалните взаимоотношения през нощта и ангажираността на работа на следващия ден. В изследване в продължение на две седмици са анкетирани 159 жени, работещи на пълно работно време. В анкетата са задавани въпроси за тяхната сексуална активност през нощта и производителността им на работното място на следващия ден. Резултатите показали, че в деня, след като участничките са имали сексуални взаимоотношения, са били по-ведри и щастливи, но и са изпитвали по-голямо удовлетворение и ангажираност на работното място. Те съобщават също, че са били по-овладяни и концентрирани на следващия ден.

  Д-р Марта Лий, сексолог, разяснява защо сексът влияе на човека и неговата работа по такъв начин. Според нея хората, които правят секс всеки ден, са по-креативни. Това е така, защото окситоцинът, който е установен, че повишава когнитивните способности, насърчава творчеството на човек. 

  Втората причина, която тя изтъква, е, че сексът стимулира имунната система. Хората, които правят редовно секс, са с по-високи нива на антитела, които защитават организма от микроби, бактерии и вируси. Така човек боледува по-малко и е по-работоспособен.

  Д-р Лий твърди, че сексът намалява стреса. Когато се прави секс, мозъкът получава хормони и невротрансмитери, включително окситоцин, допамин и серотонин. Така сексът успокоява нервната система, подобрява настроението, понижава кръвното налягане и държи далеч от тревожността.

  Според проучване, проведено от държавния университет в Орегон, служителите, които имат здравословна връзка и редовен сексуален живот, са по-щастливи и по-ангажирани в работата си. Изследователите открили, че тези, които правят често секс, са с повишено добро настроение в продължение на 24 часа, което е причина и за удовлетворение в работата и поемане на всички ангажименти в нея.

  puls.bg

  «  Обратно към всички текстове


 • АНКЕТА
 • НА АРЕНАТА • всички интервюта  »
  Обяви

    Уеб дизайн Chafy.net